4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Zuurkool met paprika en appel

Zuurkool met paprika en appel

ingredi├źnten


25 min
4 personen
2 grote appels

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje water toe en stoof zachtjes 20 minuten.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en stamp er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
  • 3 Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken. Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.
  • 4 Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels honing toe aan de gestoofde zuurkool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 7 gram