4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkool uit de oven

Zuurkool uit de oven

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

4 ananasschijven

dit product is niet beschikbaar

8 plakken achterhammen

dit product is niet beschikbaar

1 pak instant aardappelpuree

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Wel de rozijnen in warm water. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes. Voeg de zuurkool toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 2 Schep de rozijnen, appelblokjes en kaneelpoeder door de zuurkool. Verdeel de banaanplakjes over de zuurkool. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Rol de achterham op en leg deze met de ananasplakken op de zuurkool. Verdeel daarover de aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht onder een hete ovengrill totdat de kaas gesmolten is.

wijnadvies

Doe makkelijk en open hierbij een literfles witte huiswijn, droog of halfzoet. Altijd goed! Iets te vieren? Neem dan een Elzasser pinot blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté