4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolgratin met krokante bacon

Zuurkoolgratin met krokante bacon

ingrediënten


40 min
4 personen
150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp er met zout en peper, 200 ml warme melk en de helft van de boter een puree van. Houd deze even warm.
  • 3 Verhit de rest van de boter, fruit hierin de ui, schep de appelblokjes en de kerriepoeder erdoor en bak even mee.
  • 4 Meng de uitgelekte zuurkool en de rest van de melk erdoor en stoof zachtjes 20 minuten.
  • 5 Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel de kaas gemengd met paneermeel erover.
  • 6 Leg de baconplakjes erop en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 20 gram