4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoollasagne met pancetta

Zuurkoollasagne met pancetta

ingrediënten


60 min
4 personen
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

250 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

65 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal met 15 gram van de boter.
  • 2 Leg de helft van de aardappelplakken er dakpansgewijs in en bestrooi met wat zout en peper.
  • 3 Verdeel de helft van de zuurkool erover en steek hier twee jeneverbessen en een laurierblad tussen.
  • 4 Verdeel de helft van de plakjes spek dakpansgewijs over de zuurkool en vervolg met de rest van de ingrediënten op dezelfde wijze gestapeld.
  • 5 Eindig met de plakjes spek. Vermeng de wijn en de room en giet dit uit over de schotel.
  • 6 Verdeel er nog een eetlepel boter in vlokjes over en dek af met aluminiumfolie.
  • 7 Prik een paar gaatjes in de folie om het vocht iets te laten verdampen.
  • 8 Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan de folie. Bak nog 10 minuten tot het spek krokant is.

bereidingstip

Lekker met gegrilde zalmfilet.

wijnadvies

Zuurkool vertoeft graag in witte sferen. Met de Elzas doet u een prima keuze: Arthur Metz Riesling of Pinot Blanc. Maar ook de Duitse delegatie Lizard Riesling gaat graag aan deze lasagne. En vanwege de knipoog naar Italië kunt u zelfs Soave schenken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 13 gram