4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 gram coburgerham

dit product is niet beschikbaar

150 gram parmaham

dit product is niet beschikbaar

150 gram serranoham

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

225 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
  • 2 Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.
  • 4 Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor.
  • 5 Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
  • 6 Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

wijnadvies

De zoutige ham en de zurige zuurkool laten zich graag vergezellen door een frissige Villa Mondi Soave, Arthur Metz Pinot Blanc of Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté