4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

ingrediënten


25 min
4 personen
paneermeel
2 bananen

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kook de zuurkool 10 minuten. Giet de zuurkool af en meng de honing erdoor.
  • 2 Bak de spekreepjes iets uit in een droge, hete koekenpan. Schep ze uit de pan en houd apart. Bak de uienringen in het bakvet en schep ze daarna uit de pan. Bak het gehakt rul in dezelfde pan.
  • 3 Giet de aardappels af en stamp met de boter, melk, nootmuskaat, zout en peper tot een puree. Maak laagjes van de ingrediënten in de ovenschaal: begin met een laagje zuurkool met daarop plakjes banaan, aardappelpuree, gehakt en ui. Eindig met een laagje aardappelpuree. Verdeel daarover de spekreepjes en bestrooi met paneermeel.
  • 4 Dek de ovenschaal al met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak de schotel nog 10 minuten verder.

bereidingstip

Vervang de banaan in dit recept door stukjes ananas. . Meng blokjes rode paprika door de gekookte zuurkool. . Liever zonder vlees? Kies dan voor vegetarische spekreepjes en vegetarisch gehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté