4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolschotel met paprika, appel en merguezworstjes

Zuurkoolschotel met paprika, appel en merguezworstjes

ingrediënten


10 min
4 personen
300 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes katenspek

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de uienringen en paprikareepjes 2-3 minuten. Meng de zuurkool en paprikapoeder erdoor.
  • 3 Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en leg daarop het ontbijtspek, de appel en de worstjes. Giet de wijn erover en zet de schotel 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Dit recept is lekker met gekookte krieltjes met peterselie of (zoete) aardappelpuree erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté