4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zuurkoolsoep met gerookte makreel

Zuurkoolsoep met gerookte makreel

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zuurkool naturel

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak de spekblokjes krokant.
  • 2 Houd wat groen loof van de bosui apart om te garneren. Roer de rest van de bosui met de zuurkool en paprikapoeder door de spekblokjes en roerbak 2-3 minuten.
  • 3 Giet de wijn en bouillon erbij en kook zachtjes 10-12 minuten. Roer de helft van de crème fraîche erdoor.
  • 4 Verdeel de makreel over 4 warme borden of kommen. Schep de hete zuurkoolsoep erop, verdeel de rest van de crème fraîche erover en bestrooi met bosui.

bereidingstip

Vervang de bosui door prei.. In plaats van makreel is gerookte zalm of gerookte kipfilet ook lekker in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté