4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot

ingrediënten


30 min
4 personen
kappertjes

dit product is niet beschikbaar

abrikoos

dit product is niet beschikbaar

paprika

dit product is niet beschikbaar

ananas

dit product is niet beschikbaar

brie
tijm

dit product is niet beschikbaar

appel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 zakken zuurkool naturel
1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Doe ze in een pan, zet ze half onder water en voeg 1 tl zout toe. Breng aan de kook en gaar in 20 min. op een middelhoge stand met een deksel op de pan.
  • 2 Spoel intussen de zuurkool in een vergiet. Laat goed uitlekken en voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen. Verhit de boter en melk in een steelpan.
  • 3 Giet de aardappelen en zuurkool af. Voeg de melk en boter toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Serveer met gehaktballen, jus en grove mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 347 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 9 gram