4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolstamppot met spekjes

Zuurkoolstamppot met spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  • 2 Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
  • 3 Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
  • 4 Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  • 5 Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
  • 6 Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.

bereidingstip

Breid het gerecht uit met saucijsjes of slavinken met mosterd.

wijnadvies

Een klassieker met Arthur Metz Riesling. Maar Pinot Grigio van Lizard of Montalto doen er niet voor onder...


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 14 gram