4 personen
uitdagend
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkooltaart met rozijnen

Zuurkooltaart met rozijnen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram komijnekaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke rozijnen
3 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel piccalilly

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

500 gram wijnzuurkool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

lage taartvorm

  • 1 Besprenkel de appelstukjes met het citroensap. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zuurkool met twee messen iets kleiner.
  • 2 Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover.
  • 3 Klop de eieren los met mosterd of piccalilly, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.
  • 4 Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  • 5 Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

De voorkeur gaat uit naar een koel geschonken glas Pinot Blanc of, iets krachtiger, Pinot Gris uit de Elzas (7-9°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 27 gram