- 1 Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
- 2 Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin.
- 3 Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, de azijn en de specerijen toe. Schep alles goed om.
- 4 Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook.
- 5 Voeg na 1½ uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.
bereidingstip
Lekker met rodekool en aardappelen.
wijnadvies
Neem uw favoriete rode. Viña Maipo Carmenère, Gamma Syrah of Landenwijn Chili. De ‘Oude Wereld’ voorziet in Corbières, Côtes du Rhône Villages of Landenwijn Frankrijk. Maar heel veel andere rode wijnen met flink veel body zijn ook geschikt.