4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurvlees met rode wijn

Zuurvlees met rode wijn

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

3 plakken ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

8 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

8 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien
50 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
  • 2 Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin.
  • 3 Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, de azijn en de specerijen toe. Schep alles goed om.
  • 4 Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook.
  • 5 Voeg na 1½ uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.

bereidingstip

Lekker met rodekool en aardappelen.

wijnadvies

Neem uw favoriete rode. Viña Maipo Carmenère, Gamma Syrah of Landenwijn Chili. De ‘Oude Wereld’ voorziet in Corbières, Côtes du Rhône Villages of Landenwijn Frankrijk. Maar heel veel andere rode wijnen met flink veel body zijn ook geschikt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 34 gram