SPAR fotoservice

bijzondere momenten voor altijd vastgelegd!

maak hier je fotoboek

de beste smartphone fotografietips

Je hebt ‘m altijd bij je... je smartphone. Daarom heb je ook altijd een camera bij de hand! De camera’s smartphones worden steeds beter. Maar hoe maak je nu die ene perfecte foto met je smartphone? SPAR geeft je handige tips!

en toen was er licht!

De sensor van je smartphone is veel kleiner dan die van gewone camera’s. Dit betekent dat je sneller last hebt van ruis bij weinig licht. Je maakt de mooiste foto’s in daglicht op een (het liefst) zonnige dag. Toch binnen een goede foto maken? Zet dan alle lichten aan. Hoe meer licht, des te beter de foto. Je kunt foto's ook maken met dubbele belichting. Je voegt twee (of nog meer) foto’s samen die gemaakt zijn met verschillende sluitertijden. Het resultaat kan een mooie dromerige look opleveren. Je kunt dit bijvoorbeeld achteraf in een fotobewerkingsprogramma zoals Adobe Photoshop.

doe je flits soms eens uit

De flitser op je smartphone is vaak geen flitser, maar een lampje. Het licht is erg fel en zorgt ervoor dat je rode ogen krijgt en verbleekte gezichten. Je kunt ook bijvoorbeeld ook eens proberen om foto's tegen de zon in te maken. Je hoort misschien vaak dat dit niet heel evident is voor de foto's, toch is dit niet helemaal de waarheid. Je kunt hele mooie foto’s maken waarbij je de zon juist gebruikt om het juiste effect te creëren. Een goed voorbeeld hiervan is silhouetfotografie. Je fotografeert alleen het silhouet van het onderwerp, zonder dat je daar de details van ziet. Nu het weer zomer is en het zonnetje begint te schijnen kun je aan de slag met leuke foto's, kan het fotograferen van silhouetten kan je helpen om meer variatie aan te brengen in je foto’s.

papier hier & het perfecte uurtje

Wil je een leuk portret maken van jezelf of iemand anders. Houdt dan een wit A4-tje naast je gezicht. Dit zorgt ervoor dat ‘slecht’ licht wordt gereflecteerd en je portret qua kleur het beste uitkomt. Je maakt de meest perfecte foto na zonopkomst en voor zonsondergang, op deze momenten heb je de beste belichting. Natuurlijk is dit afhankelijk van de weersomstandigheden, want een zwaar bewolkte dag kan zoet in het eten gooien. Omdat je natuurlijk zelf niet altijd in de gaten kan houden wanneer het gouden uurtje is, is er natuurlijk een app ontwikkeld die je exact verteld wanneer het gouden uurtje is: 'the photograpghers ephemeris'. Zo mis je nooit meer het gouden uurtje! De app houdt je op de hoogte wanneer hét perfecte fotomoment plaatsvindt, maar ook hoe de weersomstanigheden invloed heben op fotografie. Dat is makkelijk!

gebruik je oordopjes als selfiestick

Op je oordopjes van de smartphone zitten vaak knopjes waarmee je het volume kan regelen. Als je op de plus of min knop drukt als je een foto maakt, dan schiet je smartphone een foto. Zo kun je makkelijk op afstand een selfie maken!

Terugroepactie | Kips Vega Paté