online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

SPAR MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een tweede natuur voor SPAR. Met respect voor mens, natuur en milieu staat in de winkels het dagelijks gemak voor onze klanten voorop. We stimuleren klanten een goede keuze te maken en zetten ons als moderne retail organisatie in om datzelfde te doen.

slimme maatregelen

Om de ruim 240 SPAR winkels te bevoorraden rijden vrachtwagens af en aan. Vanaf ons distributiecentrum in Waalwijk gaan ze het hele land door om de winkels te voorzien van een actueel en vers assortiment. Dit heeft natuurlijk z’n invloed op het milieu. Daarom worden onze vrachtauto’s gekoeld op gerecycled CO2. Hierdoor stoten we jaarlijks 417 ton minder CO2 uit en verbruiken we 160.000 liter minder diesel. Een flinke besparing! 


Maar we doen meer: ook op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum hebben we slimme energiezuinige maatregelen genomen. Zo wordt de vrijgekomen warmte van koel- en vriesinstallaties hergebruikt om de kantoren en het DC mee te verwarmen. 

help jij ook mee? 

Met de Wecycle-zuil in alle SPAR winkels maken we het voor jou ook gemakkelijker om aan het milieu te denken. Je kunt hier niet alleen lege batterijen en kapotte spaarlampen inleveren, maar ook kleine elektrische apparaten. Wist je trouwens dat alle SPAR boodschappentassen, bigshoppers en zelfs de flesjes waarin je jouw verse sinaasappelsap kunt persen, zijn gemaakt van gerecycled plastic

duurzaam assortiment

Bio+ assortiment

Op een bewuste en natuurlijke manier leven, maken we dagelijks toegankelijk met de lekkere biologische producten van SPAR. Bio+ is ons biologische huismerk. 

Duurzame koffie

SPAR koffie is met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu geproduceerd. De koffie van het SPAR huismerk is volledig afkomstig van duurzaam gecertificeerde boerenorganisaties.

Fairtrade thee en bananen

Onze thee en bananen hebben het Fairtrade keurmerk. Onze betrokkenheid beperkt zich namelijk niet tot de eigen omgeving, wij helpen ook graag mee om boeren en arbeiders in andere landen een eerlijke boterham te laten verdienen.

MSC-keurmerk

Het certificeringsprogramma en keurmerk van de MSC (Marine Stewardship Council) erkent en beloont duurzame visserijen. SPAR biedt veel visproducten aan met het MSC-keurmerk om deze duurzame visserij te stimuleren. 

Strategy2Sustain

De rol van SPAR in de buurt zorgt voor een lange traditie van steun aan buurtprojecten en goede doelen. SPAR International ondersteunt onze inzet voor de samenleving en het milieu met het initiatief ‘Strategy2Sustain’. Deze strategie voorziet in een raamwerk van acties op vier gebieden: ons klimaat, onze gemeenschap, onze mensen en ons product.