organiseer een bierproeverij met SPAR

Zelf verschillende bieren proberen is hartstikke leuk, maar het is nog leuker als je het met een groepje doet. Organiseer zelf een bierproeverij, maak het gezellig en proef de verschillen met lekkere hapjes erbij, die de smaken beaccentueren of juist contrasteren. Ontdek je nieuwe favoriet.

download hier het SPAR proefformulier

9 gouden tips voor een geslaagde bierproeverij

  1. Goede start. Een bier met een stevige smaak kan ervoor zorgen dat je een licht bier daarna niet meer goed proeft. Ga daarom van subtiele pilsners en witbieren naar blond, tripel en complexe smaken zoals stouts, IPA’s en abdijbier.
  2. Koud? Hoe hoger de temperatuur van het bier hoe meer smaken je proeft. Een bier met een complexe smaak serveer je dus op een wat hogere temperatuur.
  3. Less=more. Tja, je had zo’n lekker biertje geproefd met mooie tonen van cacao. Maar welke van de 10 was het nu ook  alweer? Selecteer niet te veel soorten bier. Dan onthoud je ze beter.
  4. Kleintje. Om goed te proeven, ruik en proef je aandachtig. Je drinkt langzaam en geniet. Een klein glas is dus voldoende. Verdeel één flesje onder 3 tot 4 personen. 
  5. Reset je smaak. Neem tussen twee bieren door een stokbroodje of een simpele cracker. Zo neutraliseer je je smaak en proef je weer op en top.
  6. Varieer. Kies bij een eerste proeverij voor verschillende biersoorten en leer de verschillen tussen de stijlen kennen. Al een  ervaren proever? Kies dan eens voor een themaproeverij met bijvoorbeeld een reeks tripels, bokbieren of IPA’s.
  7. Bites. Vergeet de bites (lekkere hapjes) niet. Kies smaken die passen of juist contrasteren bij de smaak van het bier.
  8. Rapport. Bespreek per bier wat je vindt van de kleur, geur, schuimkraag, smaak en afdronk en schrijf het ook op. Zo vergeet je niet wat je favorieten waren! Download hier het SPAR proefformulier. 
  9. Make it fun! Zin in een bierproeverij gekregen? Hieronder hebben wij 8 suggesties voor je uitgelicht. 
nog meer om samen op te proosten!
Rochefort Bier Trappist
3. 15
Rochefort Bier Trappist Fles 330 Milliliter
3. 15
Westmalle Bier Tripel
2. 45
Westmalle Bier Tripel Fles 330 Milliliter
2. 45
Zundert Bier 33CL
2. 59
Zundert Bier 33CL Fles 330 Milliliter
2. 59
Leffe dubbel
1. 38
Leffe dubbel Fles 300 Milliliter
1. 38
Grimbergen bier dubbel
1. 48
Grimbergen bier dubbel Fles 300 Milliliter
1. 48
recalls | bekijk ze hier!