filter en sorteer
home fruit, groente, aardappels groenten wortelen, knollen, asperge, artisjok
penen weetjes

penen weetjes

Hier vind je alles wat je wilt weten over bospeen. Zoals recepten, bewaartips en de herkomst!

snack bewust, neem een wortel

Nu we steeds bewuster omgaan met eten, lijkt het alsof we de wortel hebben herontdekt. We snacken wat af en dan wel verantwoord. Bij jouw SPAR om de hoek kun je een bakje snackworteltjes scoren, we hebben geschrapte wortelen in ons assortiment of de ouderwetse bospeen. Wil je een lekkere bouillon trekken, ga je pasta bolognese maken of ga je een goed gevulde stoofpot maken, kies dan een stevige winterwortel. Gekookt hebben wortelen een zoete smaak, rauw zijn ze lekker stevig en knapperig.

pastinaken zijn terug van weg geweest

De pastinaak is van vergeten groente verandert in een populaire groente! Je kunt pastinaken verwerken in een puree. De pastinaak heeft een lichtpittige, frisse smaak. Heerlijk om er een stamppotje van te maken, lekker met gesmoorde spitskool en stoofvlees. Je kunt de pastinaak ook frituren, zo maak je zelf heel gezonde chips, ook heel leuk om een gerecht mee te decoreren. Of grill de pastinaak samen met rode ui en knoflook in de oven. Een heerlijk bijgerecht en makkelijk om te maken!

met radijs krijg je waar voor de prijs

Radijsjes zijn natuurlijk helemaal top in een salade. Radijsjes zijn superfris en lekker pittig en daarom is het de perfecte snackgroente. Het leuke van een bosje radijsjes is, en dat weet lang niet iedereen, dat je alles van de bos kunt gebruiken. Van de vrolijk gekleurde radijsjes zelf, tot het groen. De blaadjes kun je verwerken in een salade, maar je kunt het ook perfect gebruiken in een stamppotje. Zo verspil je helemaal niets van deze lekkere groente!

rode bieten zijn héél veelzijdig te gebruiken

Net als wortel worden de rode bieten na het koken een beetje zoeter van smaak. Kook de bietjes en serveer als bijgerecht of gebruik in een stamppotje, lekker met hachee. Bietjes lijken oer-Hollands, maar worden ook gebruikt in de Oost Europese keuken en je kunt bieten zelfs op mediterrane wijze bereiden. Kook de bieten, laat afkoelen en strooi wat komijnpoeder, verse munt en feta over de bietensalade. Of snipper een uitje fijn, kook de bietjes, laat afkoelen en laat een nachtje trekken in een marinade van azijn, laurier, de ui en een kruidnagel. Heel lekker en bieten zijn zó gezond!

 

Terugroepactie | Kips Vega Paté