sluit filter
internationale keuken
internationale keuken Italiaanse keuken

Italiaanse keuken


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

Gwoon Macaroni
1. 09
Gwoon Macaroni Doos 500 Gram
1. 09
Italiaanse kant-en-klaar maaltijden

Italiaanse kant-en-klaar maaltijden

Heb je geen zin om te koken, maar wel in een lekkere maaltijd? Bestel kant-en-klaar!

Spar spaghetti
1. 45
Spar spaghetti Zak 500 Gram
1. 45
geen vlees of vis, maar net zo lekker

geen vlees of vis, maar net zo lekker

Een avondje zonder vlees of vis? Kies dan voor een van onze vleesvervangers!

Heinz tomato frito
1. 55
Heinz tomato frito Pak 350 Gram
1. 55
Gwoon spaghetti
0. 95
Gwoon spaghetti Doos 500 Gram
0. 95
Honig Lasagnebladen
1. 99
Honig Lasagnebladen Doos 250 Gram
1. 99
Spar Pesto koelverse
2. 29
Spar Pesto koelverse Kuipje 100 Gram
2. 29
Gwoon penne rigate
1. 09
Gwoon penne rigate Zak 500 Gram
1. 09
Gwoon rode pesto 2 potjes
2. 69
Gwoon rode pesto 2 potjes Multi-pack 180 Gram
2. 69

Italiaans eten op z’n Nederlands

Wanneer je aan Nederlanders vraagt wat hun favoriete maaltijd is, dan moet je niet gek staan te kijken wanneer dat spaghetti rode saus of macaroni is. Wanneer Italianen de spaghetti zouden proeven zoals wij het klaarmaken, dan zullen ze daar niet blij mee zijn. Maar wij vinden het lekker en daar gaat het om! Zowel ouder als kind ziet graag met regelmaat pasta rode saus op tafel staan. Niet voor niets is er voor dit gerecht van alles voorgesneden en gekookt te vinden. Je kunt gebruik maken van macaroni- en spaghetti groentepakketten, er zijn verschillende Italiaanse kruidenmixen verkrijgbaar of je kunt de saus rechtstreeks uit een pot de pan in schenken. Spaghetti hoef je niet zelf te maken maar kun je in gedroogde of verse vorm krijgen. Superlekker en super makkelijk! Geen zin in pasta rode saus, maar wel in spaghetti? Dan kun je ook nog variëren met potjes pesto of kant-en-klare carbonara sauzen. Jij kunt iedere dag een Italiaanse maaltijd op tafel toveren.

Italië favoriet vakantieland

Italië staat bij vele Nederlanders in de top 3 van lievelings vakantiebestemmingen. En als je vraagt waarom dat zo is? Dan heeft dit voor 99% te maken met die heerlijke, Italiaanse keuken! Het eten is zo lekker en zo puur. Italianen weten met slechts enkele ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel te zetten. En dat is ook zo! In de Italiaanse keuken zul je altijd enkele basis ingrediënten aantreffen zoals olijfolie, eieren, knoflook, uien en verse kruiden. Om dan een Italiaanse maaltijd te maken hoef je nog maar enkele ingrediënten toe te voegen en binnen enkele minuten komen de heerlijkste geuren uit de keuken. Wat dacht je van peso? Maak het zelf met pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas. Of pasta ailoli? Dat bestaat uit olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie. Het is echt smullen en zo makkelijk! Pasta carbonara is ook zo’n topper, dan hoef je alleen nog spek of bacon uit te bakken en klaar ben je! Mocht je een keer zin hebben, laat de potjes en kruidenmixen dan voor wat het is en probeer één van deze pasta’s.

de Italiaanse keuken is zoveel meer dan pasta

Wist je dat een traditioneel Italiaans menu uit wel 4 gangen bestaat? Je start met antipasti, denk bijvoorbeeld aan een salade caprese, heerlijke hammen of vitello tonnato. Het volgende gerecht is een eenvoudig bordje pasta. Dat is anders dan wij het gewend zijn. De saus bestaat niet uit grofgesneden groenten en veel vlees, nee, de saus is subtiel. Er moet namelijk ruimte blijven voor het volgende gerecht. Wij zouden dat het hoofdgerecht noemen, op het Italiaanse menu wordt dit aangeduid als secundi piatti. Dit is een gegrild of gebakken stukje vlees of vis, met een heerlijke saus en een klein beetje gekookte groenten of rauwkost. Bij deze maaltijd worden geen aardappeltjes of pasta geserveerd, dat heb je immers hiervoor al gegeten. En dan volgt nog het toetje! Jawel, de tiramisu waar bijna iedereen gek op is, een lekker bolletje ijs of een heerlijke, zelfgemaakte ricottataart met amarenen. Je vraagt je toch af hoe de Italianen zo klein van stuk blijven….