filter en sorteer
Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Bestel al je ingrediënten met 1 druk op de knop

Stop met zoeken naar al je ingrediënten voor een wereldsgerecht. Alle ingrediënten hebben we in 1 lijstje geplaatst. Met 1 druk op de knop vul jij je winkelmandje. Smullen maar!

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Wie beschikt over ingrediënten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

krakend lekker!

krakend lekker!

Lekker met salsa of guacamole ook lekker bij een Mexicaanse maaltijd!

geen vlees of vis, maar net zo lekker

geen vlees of vis, maar net zo lekker

Een avondje zonder vlees of vis? Kies dan voor een van onze vleesvervangers!

een Mexicaans feestje op tafel

Gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn zo rijk van smaak! Er worden verschillende kruiden en specerijen gebruikt waaronder koriander, kaneel, knoflook en paprikapoeder. Daarnaast zijn ze in de Mexicaanse keuken dol op kaas en sausjes. Alle ingrediënten voor een feestmaaltijd! Maak een grote pot chili con carne of laat iedereen z’n eigen maaltijd bereiden. Zet bakjes met gesneden paprika, blokjes tomaat, ijsbergsla, kaas, gebakken vlees of vis en natuurlijk de guacemole op tafel. Warm de tortilla’s en laat iedereen lekker zelf aan de slag gaan.

burrito, taco, tortilla, wrap, quesadilla, enchilada, fajita…

Allemaal even lekker, maar wij zien soms de cactussen door ‘t het Mexicaanse bos niet meer. Want wat is nu precies wat? We hebben het uitgezocht en zullen het je kort en bondig proberen uit te leggen:

  • Tortilla: is de verzamelnaam waar de vulling in of op gaat. Je hebt ze met een basis van maïs, tarwe of groenten.
  • Wrap: de wrap is groter dan de tortilla en vindt haar oorsprong vermoedelijk ergens in de VS.
  • Taco: wij kennen ze knapperig en hard. In Mexico zijn het zachte, dubbelgevouwen maistortilla’s.
  • Enchilada: een opgerolde, gevulde tortilla, die je in een ovenschotel legt en bedekt met saus en kaas.
  • Buritto: een gevulde tortilla met bonen, de bonen maken de buritto.
  • Fajita: zet gegrilde stukjes vlees, groenten, saus en tortilla’s op tafel. De fajita bouw je zelf!
  • Quesadilla: zijn twee tortilla’s op elkaar, gevuld met kaas en vlees, gebakken in de koekenpan of grill.

borrel met ’n Mexicaans tintje

Organiseer jij een borrel en wil je er een waar spektakel van maken? Dan kun je natuurlijk aan de slag met cocktails, mocktails, speciaalbiertjes en flessen champagne. Maar je kunt de gasten ook op een heel andere manier imponeren. Namelijk op z’n Mexicaans! Je koopt een zak tortillachips, een zakje geraspte kaas en dipsaus. Zet de oven op grilstand. Doe de tortillachips in een ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet onder de gril tot de kaas is gesmolten en serveer met de dipsaus! Wedden dat iedereen achterover slaat? En dan bedoelen we niet van de drank…