sluit filter
vlees, kip, vis, vega vegetarisch, vleesvervangers

vegetarisch, vleesvervangers


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

vegetarische BBQ

vegetarische BBQ

Alles voor een vegetarische BBQ! Bekijk voor meer inspiratie onze vegetarische BBQ pagina!

Bio+ bio tofu
1. 99
Bio+ bio tofu Tray 450 Gram
1. 99
Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Hoe simpeler de recepten, hoe lekkerder.

Wie beschikt over ingredi├źnten van pure kwaliteit, hoeft niet veel te doen om ze te laten sprankelen. Alles wat je nodig hebt, is een beetje Bertolli olijfolie van dezelfde puurheid.

Like Meat kebab
3. 95
Like Meat kebab Bakje 180 Gram
3. 95

een vegetarische maaltijd bereiden

Voor de één is het bereiden van een vegetarische maaltijd een eitje, voor de ander is het nog even wennen. Want wat maak je precies klaar als je beslist om vegetariër te worden of als je minder vlees wilt gaan eten? Waardoor ga je het stukje vlees of vis nu precies vervangen? Je kunt kiezen voor tofu of tempé, maar dat vraagt nogal wat kookkunst en ervaring om het echt lekker te bereiden. Makkelijker is het om te kiezen voor een vleesvervanger. Je kunt het stukje vlees of vis vervanger door een vegaburger of groenteschnitzel of je kunt kiezen voor een vleesvervanger, waarbij de vervanger bij benadering lijkt op vlees zoals je dat gewend bent.

zelf vegaburgers en vergaschnitzels maken

Vind jij het heerlijk om voor gemak te gaan en kies je daarom voor vleesvervangers van SPAR? Dat is een uitstekende keuze! Ze zijn namelijk erg lekker en vooral heel erg makkelijk. Het is echter ook heel leuk om vleesvervangers zelf te maken! Het aller makkelijkste is het maken van een kaasschnitzel. Laat door de kaasboer een paar dikke plakken kaas snijden van ongeveer een cm dik, klop een eitje los in een diep bord en zet een tweede diep bord klaar met hierin paneermeel. Haal de kaas eerst door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel. Bak de schnitzels in de pan en klaar ben je! Wil je een stapje verder gaan door zelf een vegetarische burger of falafel te maken? Zorg dan dat je een keukenmachine tot je beschikking hebt. Bonen en kikkererwten zijn doorgaans de basis voor zelfgemaakte vegetarische burgers. Je kunt helemaal los gaan met kruiden en smaken. Probeer het eens, het is echt de moeite waard!

een maaltijd zonder vleesvervanger

Wanneer je kiest voor een vegetarische of veganistische maaltijd, dan hoef je niet perse voor een vleesvervanger te kiezen. Je kunt het ook uitstekend af met groenten, aangevuld met kaas, eieren of noten bijvoorbeeld. Wanneer je veganist bent, dan maak je vanzelfsprekend andere keuzes dan wanneer je een vegetarische maaltijd gaat bereiden. Het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je de voedingsstoffen binnen krijgt, die je nodig hebt voor een gezonde leefstijl. Eén ding is zeker, met groenten en fruit kun je geweldige variaties maken op bestaande vleesgerechten. Zo is jackfruit een perfect alternatief voor vlees, kun je bloemkool heerlijk grillen op de barbecue en kun je geweldig gebraad van knolselderij met een volle saus maken.