vaak gezocht
categorieën
Sinds 1936 teelt familie Teeuwen uit Helden vol passie en met liefde asperges onder de naam Teboza. Will (Teeuwen) is inmiddels de derde generatie van dit echte familiebedrijf. Teboza neemt het hele productieproces in eigen hand. Van zaadje tot de oogst van dit witte goud. Zo kan de familie Teeuwen garanderen dat elk zaadje uitgroeit tot de meest verse asperge met een eigen smaak. Wanneer een asperge 22 centimeter lang is en een mooi gesloten kop heeft, wordt hij met de hand gestoken.
De ideale bodem, het geheim van de asperges van Teboza schuilt allereerst in de bodem. De perfecte Limburgse zandgronden zijn rijk aan basismineralen en bieden een voedzame omgeving om te groeien. De tweede factor is de temperatuur. Asperges houden van warmte. Om de lekkerste en meest malse asperges te telen, zorgen de telers er daarom voor dat de bodemtemperatuur minstens 11 graden Celsius is en de verschillen overdag en ‘s nachts minimaal zijn. Tot slot gebruikt Teboza vóór en in het oogstseizoen géén gewasbeschermingsmiddelen. Alleen minimaal na het seizoen. Daardoor is deze asperge een van de schoonste groenten van ons land. Extra goed voor de gezondheid!
De witte asperge is toch wel de lentegroente met de meeste liefhebbers. Niet voor niets ‘het witte goud’ of ‘de koningin der groenten’ genoemd. Door de tijdelijke verkrijgbaarheid kijken liefhebbers jaarlijks reikhalzend uit naar het asperges seizoen. Er zijn veel liefhebbers, Nederlanders eten jaarlijks maar liefst 800 gram asperges per persoon.
Asperges hebben een zachte subtiele smaak en zijn supergezond. Asperges bevatten volop voedingsstoffen als magnesium, calcium, kalium, zink en fosfor. Bovendien bieden asperges ook volop voordelen in de keuken. De schillen, uiteinden en het kookvocht zijn de perfecte basis voor sauzen en soepen. Wat asperges ook nog eens een echte no waste groente maakt.
Wist je dat het einde van het aspergeseizoen op 24 juni niets te maken heeft met traditie? Dit wordt vaak gedacht. De werkelijke reden is dat het noodzakelijk is om te stoppen met het oogsten van asperges. Zo geeft teler Teboza het gewas de gelegenheid om te groeien, zodat de asperges weer nieuwe energie kan verzamelen voor het volgende aspergeseizoen. Zo blijven de asperges van goede kwaliteit én lekker!
Ongelooflijk misschien, maar er zijn honderden bijzondere groente- en fruitsoorten van Nederlandse bodem die door veel mensen zijn vergeten. Zou jij hiermee aan de slag willen door deze bijzondere smaakmakers te telen? Of er een bijzonder gerecht van te maken? Of wil je graag duurzaam eten uit het seizoen? Dan hebben wij goed nieuws. Mijnboer maakt deze bijzondere producten uit het seizoen bereikbaar voor iedereen. Wij zorgen dat jij dé smaakmaker van het seizoen kunt zijn, of je nu teler of consument bent.
Mijnboer helpt je op een natuurlijke manier te variëren. Met bijzondere groente- en fruitsoorten van het seizoen bij jou uit de buurt. Mijnboer heeft namelijk in elk seizoen verse primeurs die jou inspireren om onderscheidende gerechten te maken. Zo worden de eenvoudigste gerechten weer een ware smaaksensatie. Met de complimenten voor de kok.
Kook en serveer eten met een goed gevoel, omdat de producten van Mijnboer op duurzame wijze geteeld worden. Ze worden geproduceerd en aangeboden in ons eigen land. Deze keuze voor de regio is heel bewust, want het is goed voor de lokale economie, het bespaart transportkilometers en daardoor kunnen we nét iets later – dus rijper – oogsten. Dit alles komt de smaak ten goede.
WEB01-SPAR-PU