voor 10:00 besteld vandaag in huis

sluit filter
kaas, vleeswaren, delicatessen

de lekkerste kaas

kaas


Melkan plakken kaas jong belegen
3. 85
Melkan stuk kaas jong belegen 48+
9. 75
9. 75

SPAR echt dichtbij

SPAR echt dichtbij

proef onze ambachtelijke producten uit de streek

Bon Appetit Smeerkaas Naturel 48+
0. 43
0. 43
Melkan geraspt kaas jong belegen
2. 19
Milner kaasplakken jong 30+
2. 59
Milner kaasplakken jong 30+ Bak(je) 175 gram
2. 59
Melkan plakken kaas oud
2. 99
2. 99
Melkan plakken kaas jong
2. 15
2. 15
Melkan geraspt kaas belegen
2. 25
2. 25
Eru Balans  naturel
1. 04
Eru Balans naturel Kuip(je) 100 gram
1. 04
Eru Goudkuipje naturel
1. 03
Eru Goudkuipje naturel Kuip(je) 100 gram
1. 03
Sparwoudse kaasplakken jong 48+
2. 92
2. 92
Paturain Kruidenkaas Knoflook
1. 19
1. 19
Sparwoudse kaasplakken oud 48+
3. 40
3. 40
Melkan plakken kaas jong belegen
2. 15
Old Amsterdam Kaasplakken Oud
4. 09
4. 09
Philadelphia kruiden
2. 19
Philadelphia kruiden Kuip(je) 185 gram
2. 19
Saint Village Brie 60+
1. 79
Saint Village Brie 60+ Pak 200 gram
1. 79
Melkan stuk  kaas belegen 48+
9. 95
9. 95
Bon Appetit Smeerkaas Tuinkruiden 20+
0. 95
0. 95
Milner kaasplakken gerijpt 30+
2. 85
2. 85
Melkan kaasblokjes jong belegen
3. 34
Philadelphia Naturel
2. 25
Philadelphia Naturel Kuip(je) 200 gram
2. 25
Philadelphia bieslook
2. 15
Philadelphia bieslook Kuip(je) 185 gram
2. 15
Melkan stuk kaas jong 48+
9. 65
9. 65
Sparwoudse kaasplakken belegen 48+
3. 14
Eru goudkuipje sambal
1. 09
Eru goudkuipje sambal Kuip(je) 100 gram
1. 09
Sparwoudse Kaas stuk Jong Belegen 48+
7. 10
Apetina witte kaasblokjes in olie
2. 49
2. 49
Bon Appetit Smeerkaas Ham 20+
0. 95
Bon Appetit Smeerkaas Ham 20+ Kuip(je) 100 gram
0. 95
President brie 60+
2. 25
President brie 60+ Wikkel 200 gram
2. 25
Eru Smeerkaas Kids
1. 15
Eru Smeerkaas Kids Kuip(je) 100 gram
1. 15
Melkan stuk kaas jong belegen 48+
5. 99
5. 99
Noord Hollandse Kaas Edammer
15. 37
Noord Hollandse Kaas Edammer Los 1.7 Kilogram
15. 37

kaas uit eigen land

In het prachtige Nederland worden verschillende kaassoorten gemaakt. Echter is het meestal niet algemeen bekend waar een kaas vandaan komt, maar alleen de namen van zowel merken als soorten verklappen soms al veel! Denk bijvoorbeeld aan de merken Beemster, Maasdammer, Zaanlander of Old Amsterdam. Duidelijker kan het haast niet zijn toch? Andere kaassoorten waarin iets lekker Nederlands verwerkt is zijn Goudse kaas, Leidse kaas en Friese kaas. Naast een SPAR lijkt ook kaas altijd in de buurt. 

kaastypes

Net als bij mensen zijn er bij kazen verschillende types te herkennen. Een bekend kaastype is “boerenkaas”. Boerenkaas is een kaas uit, jawel Nederland, die voor het grootste deel met de hand gemaakt is. Het hoofdingrediënt van boerenkaas is rauwe melk. Een andere bekende is graskaas. Graskaas is kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst weer gras eten na een winter op stal. Wanneer de koeien op stal staan eten zij hooi, ook gras, maar dan gedroogd. Grasmelk is door dit proces lekker romig en mild van smaak. 

toetjes met kaas

Desserts is vast niet het eerste waar je aan zult denken bij kaas, maar als je denkt aan mascarpone of monchou is dit vast wel anders. Monchou is een vorm van roomkaas die men gebruikt als smaakmaker bij salades maar ook in toetjes. Zo is er een welbekende taart met monchou als hoofdingrediënt en naam. Mounchoutaart is natuurlijk kant-en-klaar te kopen maar ook eenvoudig zelf te maken. Deze taart komt het beste tot zijn recht met de traditionele Bastogne koeken.

kaasplankje

Kaas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een gezellige borrel! Bekijk ons assortiment buitenlandse kazen met onder andere Parmezaanse Parmigiano Reggiano, Franse Gruyère of  Zwitserse Emmentaler. Wil je alles proberen? Kies dan minimaal vier kazen die sterk van elkaar verschillen. Begin met een romige milde roombie, probeer daarna een kaasje met korst voor iets meer bite, vervolgens een pikante blauwader kaas en tot slot een harde kaas met een kruidige en rijke nasmaak. 

kaasfondue

Gezellig met z'n allen rond de fonduepan! Wat dacht je van geitenkaasfondue met witte port? of juist een robuust boerenkaasfondue?