sluit filter

ei erbij

breek de dag, tik een eitje

eieren


kies een winkel voor actuele prijzen en assortiment

ambachtelijk gebakken brood

ambachtelijk gebakken brood

Brood van SPAR wordt iedere ochtend geleverd door de lokale bakker. Dat maakt ons brood ambachtelijk en extra lekker!

lokale producten, door ambachtelijke leveranciers

lokale producten, door ambachtelijke leveranciers

met het merk ‘echt dichtbij’ van SPAR kies je voor het lekkerste ambachtelijke producten uit de streek.

4 personen
30 min
4 personen
10 min

breek de dag, tik een eitje

Begint het nu allemaal bij de kip of bij het ei? In dit geval bij het ei. Eieren zijn heel lekker, gezond en superveelzijdig. Met boter, kaas en eieren in de voorraad kun je de lekkerste gerechten bereiden. Wat dacht je van wentelteefjes gemaakt van oud brood, ei, melk en kaneel. Of een lekkere boeren omelet, je gebruikt de kliekjes uit de koelkast en je tovert een heerlijk gerecht op tafel en ook zo'n topper pasta carbonara 3 eidooiers, bacon, kaas en pasta en klaar ben je! Lekker hoor!

een blij ei

Je kent de uitdrukking wel... blij ei! Maar zijn de eieren die we bij SPAR aanbieden wel zo blij? Liever gezegd... de kippen? Dat kun je wel stellen. De eieren uit ons assortiment zijn allemaal vrije uitloop eieren, er zijn SPAR ondernemers die de eieren geleverd krijgen van de lokale boer en we hebben biologische eieren in het assortiment. Het ei zal er zelf niet zoveel van merken, de kippen zijn echter deste blijer.  Lees hier alles over de boer, zijn kippen en de gelegde eieren. 

Zijn eieren nu eigenlijk gezond?

Er zijn veel mythes rondom eieren. Ooit werd er een campagne gedraaid 'breek de dag tik een eitje', vervolgens werd er aangegeven dat je maximaal twee eieren per week mag eten in verband met het cholesterol. Sporters eten eieren bij de vleet. Goed voor de eiwitten, de dooiers laten ze links liggen en ze eten alleen het eiwit. Even de feiten op een rij.  Eieren zijn, met zo'n 75 caloriëen per ei, geen dikmakers.  Natuurlijk geldt ook bij eieren 'overdaad schaadt'.  Eieren zijn inderdaad een bron van eiwitten en daarom erg goed voor sporters, omdat eiwitten de spieren helpen herstellen.  Wanneer je iedere dag een ei wilt eten, zul je het cholesterol in de gaten moeten houden. Kies je voor het één, dan moet je het andere laten staan. Kortom, ook voor het eten van eieren geldt 'zoek de balans en geniet'!

recalls | bekijk ze hier!