avocado

Ontvang een gratis avocadosnijder bij aankoop van 2 EAT ME avocado's! Maak daarnaast kans op een dinerbon van restaurant The Avocado Show t.w.v. €100.-. OP=OP

herkomst & beschikbaarheid van de avocado

Avocado komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht met name geïmporteerd uit Zuid -Afrika , Kenia, Israël, Chili en Peru.

avocado's zijn zó lekker

Avocado heeft een vrij neutrale , zachtromige, nootachtige smaak. Voeg naar smaak peper en zout toe. Vermeng voor avocadopuree het vruchtvlees met citroensap en pureer het daarna. Puree van avocado is ideaal voor gebruik in soep en saus. Avocadopuree is de basis voor guacamole. Hol avocado's uit en vul ze met krab, garnalen, fijngesneden kip, groente- of vleessalade. Gebruik het vruchtvlees als dessert met zoete crème of als beleg op brood of toast.

Avocado heeft een gladde, ruwe of bobbelige , groene of zwarte schil. Het vruchtvlees is groen­ achtig, wit of enigszins geel getint met een romige, crèmeachtige structuur. In het midden van de vrucht zit een grote, niet eetbare pit.

kwaliteit van de avocado

Avocado is rijp wanneer de vrucht bij lichte vingerdruk meegeeft. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.

zo bewaar je avocado's

Rijpe avocado's zijn ongeveer  2 dagen houdbaar bij een temperatuur van 12 graden. Bewaar deze niet in de koelkast. Onrijpe avocado's rijpen in enkele dagen bij kamertemperatuur na.

tips om avocado's schoon te maken

Halveer de vrucht, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepeltje uit de schil. Of schil de vrucht, halveer deze, verwijder de pit en snijd vervolgens blokjes of plakjes. Besprenkel het vruchtvlees direct met citroensap om bruin­ verkleuring te voorkomen

avocado's zijn lekker te combineren met...