alles over de paddenstoel

herkomst & beschikbaarheid van de paddenstoel

De witte champignon wordt onder andere in Nederland het hele jaar door geteeld. Dat gebeurt in speciale cellen waar via de temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd. Omdat de champignon voor haar groei geen daglicht nodig heeft en de paddenstoelenteler de ideale groeiomstandigheden voor de champignon in de teelcel kan creëren is de champignon jaarrond beschikbaar. 

paddenstoelen zijn zó lekker

Het karakteristieke, maar neutrale aroma van de champignons combineert met vis, vlees, gevogelte en vrijwel alle groentesoorten. Champignons zijn erg smakelijk en aromatisch! Er zijn veel mogelijkheden: bakken, frituren, smoren en roerbakken voor lunchhapjes en hoofdgerechten, meekoken in soepen en verwerken in salades en broodjes. 

De witte champignon is zonder meer de meest bekende en meest gegeten paddenstoel in Nederland.

kwaliteit van de paddenstoel

De witte champignon, dit is de meest gegeten paddenstoel in Nederland, hoort er gaaf uit te zien en mag niet ruiken. Controleer de kwaliteit door te kijken en ruiken. De kastanjechampignon, dit is de lichtbruine variant van de witte champignon, hoort er gaaf en fris uit te zien. Controleer de kwaliteit door te kijken. 

zo bewaar je paddenstoel

Paddenstoelen zijn het beste te bewaren in de koelkast. De witte champignon en kastanje champignon blijft op deze manier zeker drie dagen houdbaar. 

tips om paddenstoelen schoon te maken

Maak de paddenstoel voorzichtig schoon met een borsteltje of een vochtig stukje keukenpapier. Snijd het onderste deel van het steeltje af en snijd de paddenstol in plakken of kwarten. Maak de paddenstoelen niet schoon onder stromend water of door ze in water te laten liggen. Ze zuigen dan water op en dat leidt duidelijk tot smaakverlies. 

Terugroepactie | Kips Vega Paté