Een soep of bouillon moet je nooit laten doorkoken. Als je je soepje of bouillon doorkookt verliest hij namelijk zijn smaak en worden alle vitaminen kapot gekookt. Soep kan je het beste af laten koelen zonder de deksel op de pan, met een platte zeef zodat er geen vliegen bij kunnen. Soep wordt snel zuur als deze te lang uit de koelkast staat met de deksel op de pan. Zonde toch?
Soep wordt vaak gebruikt als voorgerecht om de lekkere trek te stimuleren. Lichte soep, zoals kippensoep of een heldere groentesoep zijn over het algemeen een goede starter. Je kan eindeloos variëren met soep als tussendoortje. Soep kan bijvoorbeeld eenvoudig toegevoegd worden aan een lunch. Een lekkere broodje met een soepje gaan altijd samen! Bij SPAR vind je diverse broodjes om te soppen én te smeren!
Erwtensoep, bruine bonensoep of broodsoepen zijn ideaal voor een maaltijd. Ze vullen goed en zijn vooral in de koude wintermaand erg lekker. Erwtensoep wordt in Nederland vaak gegeten met roggebrood en een plak katenspek of kaas.
WEB01-SPAR-PU