6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Broodpudding met pecannoten en chocolade

Broodpudding met pecannoten en chocolade

ingrediënten


15 min
6 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
  • 3 Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
  • 4 Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 5 Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
  • 6 Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 12 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier