6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Broodpudding met pecannoten en chocolade

Broodpudding met pecannoten en chocolade

ingrediënten


15 min
6 personen
100 milliliter slagroom
150 gram pure chocolade
50 gram pecannoten
1 vanillestokje
50 gram boter
2 eieren
1 theelepel kaneelpoeder
200 gram suiker
500 milliliter melk
1 stokbrood

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng het brood met de melk, suiker, kaneel, eieren en boter tot een smeuïg mengsel. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe.
  • 3 Kneed het geheel goed door en laat circa 10 minuten staan. Roer vervolgens de helft van de pecannoten en 50 gram chocolade erdoor.
  • 4 Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de pecannoten. Bak de broodpudding in de oven in circa 50 minuten goudbruin.
  • 5 Verwarm voor het serveren de room in een (steel)pan en smelt de rest van de chocolade erin. Roer door tot een gladde chocoladesaus.
  • 6 Neem de broodpudding uit de oven en besprenkel royaal met de chocoladesaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 12 gram
recalls Bio hapje appel perzik banaan 6+, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier