2 personen
hoofdgerecht

snelle hutspot

terug naar recept
recepten snelle hutspot

snelle hutspot

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
1 eetlepel piccalilly
2 gebraden gehaktballen
15 centiliter melk
1 klont boter
300 gram hutspotgroente (gesneden ui en winterwortel)
400 gram voorgekookte kruimige aardappels

  • 1 Snijd de aardappels iets fijner en zet net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
  • 2 Laat de aardappels in ongeveer 10 minuten volledig gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Verwarm, terwijl de aardappels koken, een klontje roomboter in een antiaanbakpan en smoor er de hutspotgroente in tot deze mooi glazig worden. Kruid met zout en peper.
  • 4 Blus af met de melk en laat pruttelen tot de groente zacht zijn.
  • 5 Verwarm, eveneens terwijl de aardappels koken, de gehaktballen in de bijgeleverde jus.
  • 6 Voeg er een lepel piccalilly aan toe en warm goed door.
  • 7 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree.
  • 8 Voeg de hutspotgroente met de melk en een klont roomboter toe aan de puree. Meng zeer goed door en kruid met zout en peper.
  • 9 Dresseer de stamppot in een diep bord en serveer met de gehaktbal met piccalilly-jus.