4 personen
hoofdgerecht
recepten klassieke hutspot

klassieke hutspot

ingrediënten

900 gram kruimige aardappels

600 gram winterpeen

200 gram witte ui

1 Unox Gelderse Rookworst

125 gram spekreepjes

150 mililiter halfvolle melk

40 gram margarine

1 blokje groentebouillon


  • 1 schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • 2 doe de aardappelen en de groenten in een pan. Vul de pan met koud water totdat het geheel bijna onderstaat en breng aan de kook. Laat alles ± 20 minuten zachtjes koken totdat de ingrediënten gaar zijn (je kunt er in prikken). Giet de pan af en zet terug op laag vuur zodat de stoom vrij kan komen.
  • 3 verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • 4 verhit een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapier.
  • 5 breng de melk met de margarine en het bouillonblokje in een steelpan op een laag vuur aan de kook. Roer af en toe door.
  • 6 stamp de ingrediënten tot een hutspot en voeg het melkmengsel beetje bij beetje toe. Schep de stamppot goed om. Serveer de klassieke hutspot met de in plakjes gesneden rookworst.