2 personen
hoofdgerecht

Stamppot van pastinaak en zoete aardappel met paddenstoelen

terug naar recept
recepten Stamppot van pastinaak en zoete aardappel met paddenstoelen

Stamppot van pastinaak en zoete aardappel met paddenstoelen

ingredi├źnten

3 zoete aardappelen

2 pastinaken

1 liter kippenbouillon (gemaakt van een bouillonblokje)

200 gram gerookte spekreepjes

1 klontje roomboter

250 gram gemengde paddenstoelen

4 blaadjes verse salie

4 takjes bladselderij

1 versgemalen peper

1 zout


  • 1 Schil de zoete aardappels en de pastinaken en snijd in niet te grove stukken.
  • 2 Schep in een pan en voeg er de kippenbouillon aan toe. Kook het geheel in ongeveer 20 minuten volledig gaar.
  • 3 Bak ondertussen de spekreepjes mooi goudbruin en krokant in een antiaanbakpan. Schep uit de pan.
  • 4 Snijd of scheur de paddenstoelen en bak ze mooi goudbruin in het vet waarin zojuist de spekreepjes zijn gebakken. Snijd de salie en de bladselderij fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pastinaak en zoete aardappel af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • 6 Stamp het geheel tot een grove puree met een beetje bouillon en een klontje roomboter.
  • 7 Meng er de spekreepjes doorheen en verdeel over 2 borden.
  • 8 Schep er de gebakken paddenstoelen op.