4 personen
hoofdgerecht
recepten Shoarma met radijssalade en krieltjes

Shoarma met radijssalade en krieltjes

ingrediënten

750 gram krieltjes met schil

1 olijfolie

600 gram shoarmavlees

1 bosje peterselie (fijngehakt)

1 halve krop ijsbergsla (in reepjes)

1 bosje radijsjes (in plakjes)

1 kleine ui (gesnipperd)

1 kleine komkommer (in halve plakjes)

1 rode paprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)

4 eetlepels yoghurtdressing


  • 1 Kook de krieltjes 8-10 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie.
  • 2 Bak in de een pan de shoarma in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Bak in de andere pan de krieltjes circa 5 minuten en schep de peterselie erdoor.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de salade. Serveer de shoarma met de krieltjes en de salade.

bereidingstip

Laat de krieltjes weg en breid de salade uit met tomaten voor een koolhydraatarm gerecht.. Vervang de shoarma in dit recept door gyrosreepjes.