-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de ovenschaal in met de boter.
-
2
Snijd de knolselderij in stukken ter grootte
van een aardappel. Snijd de aardappelen
en knolselderij in plakjes van ca. 3 mm dik.
Snijd de uien in halve ringen en snijd de
knoflook fijn.
-
3
Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de helft van de knolselderijplakjes en vervolgens de helft van de uienringen. Bestrooi met wat knoflook en tijm en breng op smaak met zout en peper. Herhaal deze lagen nogmaals en druk alles goed aan.
-
4
Meng de slagroom en melk in een kom en schenk
dit gelijkmatig over de groenten in de ovenschaal. Druk nog een keer goed aan, zodat de groenten gedeeltelijk onder het vocht staan.
-
5
Bedek de bovenkant van de gratin met bakpapier en bak 30 min. in het midden van de oven. Verwijder daarna het bakpapier, bestrooi de bovenkant met de kaas en bak nog eens 20 min. of tot de bovenkant goudgeel en de groenten gaar zijn.
-
6
Laat de gratin 5 min. staan, zodat hij iets
steviger wordt en snijd hem dan in stukken.
bereidingstip
Ook lekker tussen
de laagjes gratin:
dunne plakjes
zongedroogde
tomaat of gebakken
spekjes.