4 personen
eenvoudig
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Aardappelgratin hapjes met truffelmayonaise

Aardappelgratin hapjes met truffelmayonaise

ingrediënten


35 min
4 personen
6 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels truffelmayonaise
50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter houdbare slagroom
7 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram Grana Padano-kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram iets kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met olie. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze met een dunschiller in dunne plakjes. Rasp de kaas. Pers de knoflook. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Knip de rest van de takjes doormidden.
  • 2 Meng de slagroom, melk, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel 1/3 van de aardappel over de muffinholtes. Schenk er een beetje van het roommengsel op. Herhaal deze stappen tot de ingrediënten op zijn.
  • 3 Bak de gratins in de oven in 25 min. gaar. Halveer de tomaatjes. Laat de gratins 5 min. afkoelen. Neem ze uit de vorm en leg op een schaal. Steek de tomaatjes met de rozemarijn in de gratins en serveer met de mayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 7 gram