4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Aardappelsalade met wortel en spekjes

Aardappelsalade met wortel en spekjes

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram juliennewortel
2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

700 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de krieltjes in 6-8 min. gaar in water met zout. Voeg de laatste min. de bevroren erwten toe. Giet de krieltjes en erwten af. Spoel ze in een vergiet onder stromend water koud en laat uitlekken.
  • 2 Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekreepjes in 4 min. knapperig en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Pers de knoflook boven de mayonaise. Roer de crème fraîche erdoor. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Meng in een schaal de krieltjes en erwten met de knoflookdressing. Schep de wortel, spekjes en bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep de salade op 4 borden.

bereidingstip

Zonder vlees? Laat de spekjes weg en garneer de salade met partjes gekookt ei.. <h4>Smaakvariaties</h4> Gebruik mayonaise voor een klassieke, romige smaak of yoghurt voor een lichtere variant. Voeg verse kruiden zoals bieslook of peterselie toe voor extra frisheid. . <h4>Serveermomenten</h4> Aardappelsalade is ideaal als bijgerecht bij een barbecue, maar doet het ook goed op een zomerse picknick of als makkelijke maaltijd. . <h4>Koud serveren</h4> Laat de aardappelsalade goed afkoelen in de koelkast voor de beste smaak. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed intrekken en de salade lekker fris blijft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 607 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 10 gram