4 personen
uitdagend
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Aardbeienbavarois met chocoladeaardbeien

Aardbeienbavarois met chocoladeaardbeien

ingrediënten


35 min
4 personen
75 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

125 slagroom

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Maak 250 gram aardbeien schoon.
  • 2 Houd de overige aardbeien (die hun groene kroontje behouden) apart.
  • 3 Week de gelatineblaadjes (10 gram) in water.
  • 4 Pureer de schoongemaakte aardbeien.
  • 5 Verwarm 1 eetlepel water in een steelpan en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Roer dit mengsel door de gepureerde aardbeien.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom beetje voor beetje door de aardbeien.
  • 7 Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel het door het aardbeienmengsel. Schep dit mengsel in de met koud water omgespoelde ronde puddingvorm.
  • 8 Dek de schaal af met folie en laat de bavarois circa 3 uur in de koelkast opstijven.
  • 9 Verwarm de chocola au bain-marie.
  • 10 Doop de aardbeien in de chocola en leg ze op een vel bakpapier. Laat de chocola hard worden.
  • 11 Haal de bavarois uit de vorm. Maak eerst de randen los.
  • 12 Leg een platte schaal omgekeerd op de vorm en draai vorm met schaal om. Dompel de bavarois eventueel voor het omdraaien heel kort in warm water.
  • 13 Garneer met de chocoladeaardbeien.

wijnadvies

De chocolade zorgt voor een bijzonder accent. Kies voor boeiende experimenten met rode zoete wijnen als de Griekse Mavrodaphne, een Californische black muscat of een Zuid-Franse Maury.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram