8 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Aardbeientaart

Aardbeientaart

ingrediënten


30 min
8 personen
500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

mixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg. Prik de deegbodem gelijkmatig in met een vork.
  • 2 Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel de blindbakvulling hierover. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven.
  • 3 Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Bak de bodem nog 10 min. en laat dan op een rooster afkoelen.
  • 4 Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker. Spatel er de mascarpone door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
  • 5 Snijd de aardbeien in helften of kwarten en laat er ook een paar heel. Verdeel de vruchten over de taart. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.

bereidingstip

• Bak de bodem blind (met bakpapier en bakbonen) om te voorkomen dat deze te vochtig wordt. <br/> • Laat de bodem goed afkoelen voordat je de vulling toevoegt, zodat deze knapperig blijft. . <h4>Hoe voorkom je dat aardbeientaart zompig wordt?</h4> • Besmeer de bodem met een dun laagje gesmolten chocolade of abrikozenjam om een barrière tegen vocht te creëren.<br/> • Voeg de aardbeien pas vlak voor het serveren toe, zodat het vocht niet in de taart kan trekken. <br/> • Gebruik banketbakkersroom of mascarpone als vulling, deze zijn minder vochtig dan slagroom. . <h4>Je aardbeientaart bewaren</h4> Bewaar de aardbeientaart afgedekt in de koelkast, maximaal 1 tot 2 dagen. Bereid de taart bij voorkeur vlak voor het serveren, voor de beste smaak en structuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram