4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijvie ovenschotel met spekjes

Andijvie ovenschotel met spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

ovenschaal

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper intussen de ui.
  • 2 Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze in 5 min. knapperig uit. Schep de andijvie in porties erdoor. Laat elke portie al omscheppend slinken.
  • 3 Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er het andijvie-spekmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de andijvieschotel 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

bereidingstip

Vervang de crème fraîche door kookroom light of melk voor een lichtere ovenschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 27 gram