4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Andijviestamppot met appel en feta

Andijviestamppot met appel en feta

ingrediënten


online bestellen niet mogelijk

20 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

dit product is niet beschikbaar

400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

dit product is niet beschikbaar

2 handappels
2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stamppotaardappel

benodigdheden

pureestamper

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min. gaar. Snipper intussen de uien. Schil de appels en snijd in blokjes.
  • 2 Verhit in een grote hapjespan de boter. Fruit de ui 1 min. Bak de appel 2 min. mee.
  • 3 Schep de andijvie door het ui-appelmengsel. Smoor de groente in 5 min. zacht en gaar. Verwarm intussen de melk. Snijd de helft van de feta in blokjes van 1 cm.
  • 4 Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep de andijvie en feta erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en schep op 4 borden. Verkruimel de rest van de feta erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 498 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 17 gram