gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Appel-rozijn-havermoutmuffins

Appel-rozijn-havermoutmuffins

ingrediënten


15 min
handje rozijnen
1 appel

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

snufje zout

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
80 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

90 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 muffinbakvormpjes

muffinvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de muffinvormpjes of stukken bakpapier over de muffintray.
  • 2 Doe de havermout, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, baking soda, witte basterdsuiker, kaneel en het zout in een kom. Schil en rasp de appel en meng deze samen met de rozijnen door het havermoutmengsel.
  • 3 Roer in een andere kom de Griekse yoghurt, melk, het ei, de olie en de citroenrasp door elkaar. Meng dit natte mengsel door het droge en roer goed door elkaar.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak de muffins in zo’n 25 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

bereidingstip

In plaats van appel en rozijnen kun je ook twee handjes blauwe bessen gebruiken. Of voeg wat gehakte noten toe aan het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip