4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes met noten

Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes met noten

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker
2 eetlepels roomboter
theelepel kaneelpoeder
100 gram suiker
100 gram geschaafde amandelen
200 milliliter zure room
3 eetlepels boter
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels blanke rozijnen
500 gram appels
250 milliliter melk
3 eieren
150 gram bloem

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Meng de bloem, een snufje zout en de eieren. Giet er de melk in gedeelten bij en klop tot een glad beslag. Laat het afgedekt 20 minuten rusten.
  • 2 Schil de appels, verdeel ze in plakjes, voeg de blanke rozijnen toe en besprenkel met citroensap. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Bak dunne pannenkoeken in een beetje boter of arachideolie. Laat iets afkoelen.
  • 4 Bestrijk ze met del zure room. Strooi er de geschaafde amandelen gemengd met de suiker en kaneelpoeder over. Verdeel de appelpartjes en rozijnen erover.
  • 5 Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Strijk er gesmolten boter over. Bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 18 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier