4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Appelburger met rodekool

Appelburger met rodekool

ingrediënten


25 min
4 personen
250 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

3 friszure appels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de rozijnen, kaneel, zout en peper. Vorm 4 burgers van het gehaktmengsel.
  • 2 Boor de klokhuizen uit de appels, schil de appels en snijd ze in ringen van 1 cm dik.
  • 3 Bereid de kool en aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Verhit de helft van de boter en de helft van de olie en bak hierin de burgers in 2-3 minuten per kant goudbruin.
  • 5 Voeg het appelsap toe en gaar nog 3-4 minuten verder.
  • 6 Bak intussen de appelringen in de rest van de boter en de olie circa 2 minuten per kant.
  • 7 Serveer de burgers met de jus en de appelringen bij de rodekool en de aardappels.

bereidingstip

Meng het gehakt met 1 eetlepel currypasta en vervang het appelsap door kokosmelk. Serveer met rijst en doperwten.. Rundergehakt breng je met wat extra toevoegingen eenvoudig op smaak. Bij rodekool is het lekker om het gehakt een zoet accent te geven met rozijnen en kaneel. Probeer ook eens verse groene kruiden voor een Italiaans of kerrie- en korianderpoeder voor een oosters burgertje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 31 gram