springvorm
fijne rasp
deegroller
bakkwastje
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
springvorm
fijne rasp
deegroller
bakkwastje
bereiden
bereidingstip
• Voeg 50 gram gehakte hazelnoten of amandelen aan de vulling voor deze lekkere appeltaart toe.<br> • Combineer in deze appeltaart ook eens <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/fruit/appel/">appel</a> met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/fruit/peer/">peer</a>.. <h4>Welke appels zijn het lekkerst voor je appeltaart?</h4> De Elstar, Jonagold en Goudrenet zijn goede appels voor appeltaart. Ook de Granny Smith is favoriet bij bakkers. Welke appels niet geschikt zijn? Dat zijn de zachte rassen (Golden Delicious, Gala), want dan wordt je appeltaart te nat en zacht.. <h4>Welke boter gebruik je voor appeltaart?</h4> Een klassieke appeltaart bak je met ongezouten roomboter. Die is lekker vet en zorgt voor een luchtige textuur. Je kunt ook margarine gebruiken: goedkoper, maar ook minder romig qua smaak. Er zijn ook speciale bakboters en -margarines die je onder meer voor je taart kunt gebruiken.. <h4>Serveertips</h4> • Een appeltaart moet minimaal 1 uur afkoelen voordat je hem aansnijdt.<br/> • Bij appeltaart hoort natuurlijk een toef slagroom.<br/> • Wil je je gasten flink trakteren? Dat doe je met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/warme-appeltaart-met-vanillesaus-en-ijs/">ijs bij je warme appeltaart</a>.. <h4>Zo bak je perfect appeltaartdeeg</h4> Van een plakkerige of te droge appeltaart wordt niemand blij. Wat je daar tegen kunt doen? <br> • Gebruik allereerst koude ingrediënten, zodat je voorkomt dat je boter smelt. <br> • Bereid je deeg voor in een koele ruimte en werk snel, zodat het niet opwarmt. <br> • Gebruik een beetje bloem om plakken te voorkomen, maar met mate. Te veel bloem maakt je deeg juist droog. <br> • Kneed je deeg tot het samenhangt. Te lang kneden maakt het droog. <br> • Laat het deeg na het kneden 30 minuten rusten in je koelkast. Verpak het eerst in folie. <br> • Bak niet te lang, want ook dan droogt de taart uit. <br> • Wordt de bovenkant te snel bruin? Dek je taart dan af met aluminiumfolie.. <h4>Kun je appeltaart van tevoren maken en bewaren?</h4> • Je kunt appeltaart van tevoren maken. 1 dag eerder wordt zelfs aangeraden, zodat de smaken lekker in je taart kunnen trekken. Bewaar de taart op een droge koele plek. Zoals de koelkast natuurlijk. <br> • Goed nieuws: je kunt je zelfgemaakte appeltaart prima invriezen. Dat heeft weinig invloed op de smaak en textuur. Zorg er wel voor dat de appeltaart goed is afgekoeld en luchtdicht is verpakt. Dan blijft je taart 2-3 maanden goed. Op naar het volgende feestje! <br> • Laat de ingevroren taart eerst ontdooien in de koelkast.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 540 kcal |
vet | 23 gram |
verzadigd vet | 14 gram |
koolhydraten | 74 gram |
eiwit | 8 gram |
WEB01-SPAR-PU