3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Asperges met basilicumsaus en serranoham

Asperges met basilicumsaus en serranoham

ingrediënten


35 min
3 personen
4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram serranoham

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

75 gram jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 zakje saus voor asperges

dit product is niet beschikbaar

450 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Breng in een grote pan (of speciale aspergepan) ruim water aan de kook met 1/2 theelepel zout en de suiker. Kook de asperges circa 5 minuten.
  • 2 Schakel de warmtebron uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges 15-20 minuten in het hete water nagaren, afhankelijk van de dikte.
  • 3 Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
  • 4 Verhit het bak- product en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten bruin en knapperig.
  • 5 Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de basilicum erdoor. Pel de eieren en halveer ze.
  • 6 Verdeel de sla over grote borden en bestrooi met wat ui. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla en schep de saus erover. Leg de plakjes serranoham erop. Garneer met de halve eieren en zon- gedroogde tomaat. Serveer de krieltjes erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté