4 personen
eenvoudig
10 min.
brunch, ontbijt

Baked oats

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram Franse magere kwark

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakblik

ovenschaal

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet het bakblik in met de extra olie en bekleed met bakpapier. Snijd de bananen in plakjes en hak de chocolade grof.
  • 2 Klop de eieren los in een grote kom en meng met de havermout, haverdrink, olie en honing tot een glad mengsel. Meng de pindakaas erdoor.
  • 3 Spatel 2/3 van de banaan, 2/3 van de chocolade en 2/3 van de frambozen door het beslag. Schenk in het bakblik en verdeel de rest van de banaan, chocolade en frambozen erover.
  • 4 Bak in 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur met de kwark.

bereidingstip

<h4>Wat zijn baked oats? </h4> Baked oats zijn gebakken havermout: je maakt een beslag van havervlokken, melk, ei (of banaan) en smaakmakers zoals fruit of chocolade, en bakt het in de oven tot een zachte, cake-achtige ontbijttraktatie. Het gerecht werd een enorme hit op TikTok en Instagram. . <h4>Baked oats van tevoren maken</h4> Baked oats zijn ideaal om vooraf te maken: je bereidt in één keer een ovenschaal vol en bewaart de porties in de koelkast of vriezer. Zo heb je zonder moeite voor meerdere dagen een voedzaam en vullend ontbijt klaarstaan. Even opwarmen in de oven of magnetron en je kunt direct aan tafel. Perfect voor drukke ochtenden.. <h4>Variatietips</h4> Met baked oats kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld rood fruit, appel met kaneel of plakjes banaan toe voor een fruitige twist. Zin in iets zoeters? Roer er wat pure chocolade of pindakaas door. Ook noten, zaden, geraspte wortel of pompoenpuree doen het goed en geven extra bite en smaak. Zo maak je elke portie weer anders. . <h4>Je baked oats bewaren</h4> Laat de baked oats eerst volledig afkoelen voordat je ze bewaart. In een afgesloten bakje blijven ze in de koelkast zo’n 3 tot 4 dagen goed. Wil je ze langer bewaren? Vries de porties dan in, tot wel 3 maanden. Laat ze voor gebruik ontdooien in de koelkast en warm ze kort op in de oven of magnetron voor een versgebakken resultaat.. <h4>Is baked oats gezond?</h4> Baked oats kunnen een gezond ontbijt zijn, vooral als je ze maakt met havermout, fruit en weinig toegevoegde suiker. Ze leveren vezels en langzame koolhydraten, waardoor je langer verzadigd blijft. Met veel chocolade of zoet beleg wordt het natuurlijk minder gezond.. <h4>Hoe eet je baked oats?</h4> Je eet baked oats warm, direct uit de oven, of je bewaart ze en warmt ze later op. Serveer ze bijvoorbeeld met yoghurt, extra fruit of een lepel notenpasta voor extra smaak en voeding.. <h4>Kun je baked oats van tevoren maken?</h4> Ja, baked oats zijn perfect als mealprep. Je maakt een grote schaal en bewaart de porties in de koelkast (3-4 dagen) of vriezer (tot 3 maanden). Zo heb je snel een gezond ontbijt bij de hand.. <h4>Is overnight oats goed voor afvallen?</h4> Overnight oats kunnen helpen bij afvallen, omdat ze vullend zijn en je minder snel tussendoor trek krijgt. Het hangt wel af van de toppings: houd het gezond met fruit, noten en magere zuivel en beperk suiker en zoete siropen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 773 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger