12 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bananenbrood

Bananenbrood

ingrediënten


15 min
12 personen
4 eetlepels speculoospasta
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 gram zuivelspread naturel
250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vanille-extract
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

3 rijpe bananen

benodigdheden

cakevorm

bakpapier

mixer

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak de bananen in een ruime kom fijn. Voeg de boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakmeel, bakpoeder en 50 g zuivelspread toe. Klop met mixer tot een glad beslag.
  • 2 Schep het beslag in de vorm en bak in 50-60 min. in de oven gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
  • 3 Klop intussen de Griekse yoghurt, honing en de rest van de zuivelspread tot een gladde crème. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • 4 Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm. Til met behulp van het bakpapier het brood uit de vorm. Verwijder het bakpapier en smeer de bovenkant in met de crème. Smelt de speculoospasta in een pannetje op de lage stand of en drizzle over het bananenbrood.

bereidingstip

Je kunt het zelfrijzende bakmeel vervangen door havermout.. <h4>Variatietips</h4> • Met bananenbrood kun volop variëren. Voeg bijvoorbeeld chocola of noten toe, voor een net wat andere smaak. <br/> • Een iets minder bekende variatietip: voeg 50 gram amandelmeel toe aan het beslag. Let op: je moet dan wel 50 gram minder bloem gebruiken voor je beslag. . <h4>Is er eigenlijk een verschil tussen bananencake en -brood?</h4> De cake is wat luchtiger, terwijl het bananenbrood wat steviger is. Ook smaakt de cake iets zoeter. . <h4>Tips voor lekker smeuïg bananenbrood</h4> Bananenbrood op zijn smeuïgst? Dat maak je met bananen die er al even liggen. Rijpe bananen kun je goed invriezen en ontdooien wanneer jij tijd hebt jouw bananenbrood te maken. . <h4>Is bananenbrood goed voor de lijn?</h4> Bananenbrood helpt je niet om sneller af te vallen. Er zitten namelijk veel suikers en calorieën in. Als je voor de volkorenvariant gaat, heb je hier wel een gezondere tussendoortje aan dan bijvoorbeeld chips of chocola. . <h4>Hoe bewaar je bananenbrood?</h4> • Veel mensen doen het: in één veel bananenbrood maken. En dan invriezen en elke keer wat ontdooien om mee te nemen als tussendoortje. Een ingevroren (plak) bananenbrood kun je 3 maanden bewaren in de vriezer.<br/> • Je bananenbrood kun je ook op kamertemperatuur bewaren. Zo’n 2 à 3 dagen. Maar dan moet je hem wel even goed verpakken, bijvoorbeeld in aluminiumfolie of een afsluitbare plastic zak. Of natuurlijk de broodtrommel waarin je hem meeneemt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 243 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st