-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de
ovenschaal in. Boen 1 sinaasappel schoon
en rasp de oranje schil eraf. Pers alle
sinaasappelen uit. In totaal heb je 250 ml
sinaasappelsap nodig.
-
2
Meng in een kom het griesmeel, 150 g suiker en
het bakpoeder. Voeg de yoghurt, sinaasappelrasp,
olie en 100 ml sinaasappelsap toe. Meng
tot een glad beslag.
-
3
Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en
strijk de bovenkant glad. Versier de bovenkant
met een mooi patroon van de amandelen. Druk ze licht in het beslag, met de bolle kant
naar boven.
-
4
Bak de cake 35 min. in het midden van de oven
tot hij goudgeel is. Haal uit de oven en prik met
een satéprikker gaatjes in de cake.
-
5
Breng intussen de rest van het sinaasappelsap
(150 ml) met de rest van de suiker (100 g) en
50 ml water aan de kook. Laat 10 min. zachtjes
koken tot de siroop iets indikt.
-
6
Giet de warme siroop over de hete cake, zodat
deze volledig wordt opgenomen. Laat 30 min.
afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de cake in
ruiten of vierkanten en serveer op een schaal.
bereidingstip
Vervang voor een frisse kick 50 ml sinaasappelsap door 50 ml citroensap.