4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht
home recepten Basisrecept aardappelpuree

Basisrecept aardappelpuree

ingrediënten


30 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  • 2 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
  • 3 Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 6 gram