- 1 Meng de boter met de knoflook, kruiden en wat peper. Gebruik deze kruidenboter direct of bewaar verpakt in folie enkele dagen in de koelkast.
bereidingstip
Lekker bij vlees, kip, vis, stokbrood, groenten zoals doperwten, sperziebonen, tuinbonen of als klontje boter door een stamppot.. <h4>Kruidenboter variaties</h4> • Vul de groene kruiden in dit recept aan met kervel, dragon of dille. </br> • Sinaasappelboter: voeg 1 el. sinaasappelsap en 1 tl. sinaasappelrasp toe. </br> • Parmezaanse boter: voeg 1-2 el. geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper toe. </br> • Muntboter: voeg 1 el. citroenrasp en 1 el. gehakte munt toe. </br> • Franse kruidenboter: voeg 1 tl. gehakte oregano, 1 tl. gehakte tijm en zwarte peper toe. </br> • Mosterdboter: voeg 1 el. Franse of grove mosterd toe. </br> • Tomatenboter: voeg 2 el. gedroogde tomaten en zwarte peper toe. </br>. <h4>Welke kruiden zitten in kruidenboter?</h4> De klassieke kruidenmix bestaat meestal uit: peterselie, bieslook, knoflook. Eventueel wat basilicum, dille of dragon voor extra smaak. . <h4>Welke boter voor kruidenboter? </h4> Het beste gebruik je ongezouten roomboter van goede kwaliteit. Ongezouten boter geeft je meer controle over het zoutgehalte en heeft een volle, romige smaak die goed samengaat met verse kruiden. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is voordat je begint, dan mengt hij makkelijker en wordt de boter mooi smeuïg. . <h4>Hoe lang is zelfgemaakte kruidenboter goed? </h4> In de koelkast, goed afgesloten of in folie gewikkeld, blijft zelfgemaakte kruidenboter ongeveer 5 tot 7 dagen goed. In de vriezer kun je kruidenboter tot 3 maanden bewaren. . <h4>Hoe maak ik luchtige kruidenboter? </h4> Voor een extra luchtige kruidenboter klop je de zachte boter eerst met een handmixer of garde een paar minuten op, zodat er lucht in komt. Daarna meng je voorzichtig de kruiden erdoor.