keukengaren
schone theedoek
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukengaren
schone theedoek
bereiden
bereidingstip
• Laat de bouillon net onder het kookpunt trekken, zo geven de ingrediënten de meeste smaak af. Als de bouillon kookt, stollen de eiwitten in het vlees en wordt de bouillon troebel.<br/> • Roer niet te veel tussendoor en schep tijdens het trekken regelmatig het schuim af met een schuimspaan of pollepel.<br/> • Spoel voor gebruik de theedoek eerst goed uit, zodat deze niet meer naar wasmiddel ruikt. <br/> • Door het inkoken krijgt de bouillon een intensere smaak. Voeg pas zout toe als de bouillon helemaal klaar is, en proef goed.<br/> • Een laagje gestold vet op de bouillon kun je gemakkelijk verwijderen met een velletje keukenpapier. . <h4>Hoelang moet de bouillon trekken?</h4> Om alle heerlijke smaken uit rundvlees te krijgen, moet je de bouillon minstens 3 tot 4 uur laten trekken op de laagste stand. Meer tijd? Laat de bouillon dan 6-8 uur trekken voor extra diepte. De beste bouillon is bouillon die genoeg tijd heeft gehad om te trekken . <h4>Geen tijd om zelf bouillon te trekken?</h4> Er is runderbouillon in blokjes of in vloeibare vorm. Handig voor een snelle smaakbasis, maar niet te vergelijken met lang getrokken bouillon. . <h4>Runderbouillon gebruiken</h4> Runderbouillon is goed voor het maken van soepen, sauzen en stoofgerechten. Het wordt ook vaak als basis gebruikt voor ragout of risotto. Maggi, de vloeibare smaakmaker, is geen alternatief voor runderbouillon. Zelf runderbouillon maken is het beste, maar kost wel wat meer tijd. . <h4>Is runderbouillon goed voor je?</h4> Runderbouillon bevat weinig calorieën en levert eiwitten en mineralen. Let wel op het zoutgehalte, zeker bij kant-en-klare varianten. . <h4>Variatietip</h4> Bak voor een extra gele bouillon een gehalveerde ui met schil 2-3 min. in 1 el olie. Voeg dan het water, vlees en de overige ingrediënten toe. . <h4>Bewaaradvies</h4> • Maak een dubbele hoeveelheid bouillon en vries het in porties in.<br/> • Bewaar het soepvlees voor een ragout, kroketten of rundvleessalade, of voeg ze weer toe aan de bouillon.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 90 kcal |
vet | 3 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 2 gram |
eiwit | 15 gram |
WEB01-SPAR-PU