ovenschaal met deksel
fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal met deksel
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
Haal de ham op tijd uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur is voor je begint. Dat zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatiger gaart. In dit recept gebruik je de oven, maar je kunt beenham ook in een pan bereiden: bak hem in wat boter tot hij rondom mooi bruin is en laat hem daarna met een deksel op de pan op lage stand 20-25 min. zachtjes garen.. <h4>Andere smaken</h4> • Beenham is van zichzelf al vol van smaak, maar je kunt hem extra karakter geven met kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie of laurier, of specerijen als kruidnagel en piment.<br/> • Deze variant met honing en sinaasappel is fris en feestelijk, maar je kunt ook variëren met een klassieke honing-mosterdsaus<br/> • Mangochutney als dressing in plaats van het sinaasappel-honingmengsel smaakt heerlijk zoet en kruidig. <br/> • Maak een lekker kruidige rub van paprikapoeder, komijn en tijm en wrijf er de ham mee in. <br/> • Of marineer de ham vooraf met ketjap en knoflook voor een Aziatische twist. . <h4>Zo serveer je hem het mooist</h4> Laat de ham na het bakken 5-10 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijft het vlees sappig bij het aansnijden. Serveer hem in dikke plakken met geroosterde groenten, een frisse salade of aardappelgratin. . <h4>Is de beenham gaar?</h4> Voorgegaarde beenham hoeft alleen goed door te warmen. Gebruik een kernthermometer: bij zo’n 60-65°C is hij perfect. Geen thermometer? Prik in het dikste deel; als het vlees warm aanvoelt en er helder sap uit komt, is hij goed. Voorgegaarde ham – zoals in dit recept – hoef je alleen nog te verwarmen in de oven of pan, en niet meer te koken.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 250 kcal |
vet | 8 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 17 gram |
eiwit | 28 gram |
WEB01-SPAR-PU