4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Biefstuk met sjalotten-portsaus

Biefstuk met sjalotten-portsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesfond
100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
vloeibaar bakproduct
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin.
  • 2 Voeg de boter toe en bak het vlees 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  • 3 Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  • 4 Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor.
  • 5 Serveer de sjalottensaus bij de biefstuk. Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté